Billigt webhotel… Pas nu på

Det er naturligt at man altid vil kigge efter det sted man kan spare penge og forsøge at finde ting billigt også når det gælder et nyt webhotel

Det er dog ikke altid anbefalelsesværdigt at købe billige webhoteller. Du kender dem godt, dem der koster 1 kr. eller 10 kr. osv., det er de hosting pakker der nærmest lyder for godt til at være sandt. Nogle af dem kan selvfølgelig godt være gode nok, men skal man sælge pladsen på en server til den pris, skal man bare huske at hostingfirmaet lever af en høj volume hvilket oftest medføre en lidt lavere kvalitet.

Begrænset kapacitet og pris

Ved et billigt webhotel skal du derfor være klar over at det hostingfirma du køber hos, er tvunget til at fylde mange flere webhoteller på én server for at have omsætning nok pr. server til at betale de udgifter der er forbundet med en server. Så et billigt webhotel er oftest lige med at der ligger rigtig mange hjemmesider på én server.

Derfor hænger ikke kun pris og kvalitet sammen her, men også pris og kapacitet til din hjemmeside.

Husk at oppe tid, hastighed og få fejl på serveren er noget der ikke kun øger din konvertering og brugervenlighed, men det er samtidig også noget Google godt kan lide, så det kan derfor også have en god effekt på dine placeringer på Google og skabe endnu mere omsætning den vej igennem.

Så pengene til et webhotel der koster lidt mere end de andre er bestemt ikke givet dårligt ud.

Sådan fungere en server

En server er i bund og grund en computer. Ligesom din computer har den et styreprogram installeret, du sidder sikkert med Windows eller Mac, en server vil typisk være udstyret med enten et Windows baseret styresystem eller et Linux. Ligesom din computer har serveren en harddisk med begrænset plads på, den plads lejer du noget af når du indkøber et webhotel. Faktisk fungere det ligesom en almindelige computer med mapper der oprettes. Når du køber et webhotel hos et hostingfirma, oprettes en mappe som kun du har adgang til på serveren, her placeres alle filerne til din hjemmeside så.

Besøg vores seneste testvinder

0x30421

 

Konklusion af billige webhoteller kontra dem der koster lidt mere

Hvis du har læst det jeg har skrevet ovenfor, så vil du nu forstå at ved at købe et billigt webhotel skal der mange webhoteller til på én server. Det betyder at der skal oprettes mange mapper, filer og meget mere pr. server.

For dig som forbruger betyder det at du vil på et billigt webhotel opleve oftere nedetid, langsomme load tider osv.

Det skyldtes at når serveren fyldes med for mange filer, så bliver den overbelastet og det gør den langsom. Du kender det igen fra din egen computer, hvis den er fyldt helt op med filer og der ikke er mere plads på harddisken, så bliver den også langsom.

Og nedetiden kommer pga. de mange webhoteller, altså mange hjemmesider øger risikoen for at serveren bliver hacket, eller en af de hjemmesider der ligger på samme server som dig har en kampagne der skaber så meget trafik at serveren ikke kan klare presset pga. de mange filer der i forvejen overbelaster den.

Med en lille hjemmeside til dit tømre firma osv. spiller det ikke den store rolle, men har du en webshop og der er godt gang i driften af den, så tænk dig om når du vælger webhotel. Find ikke kun det billigste, da nedetid og dårlige load tider på din webshop kan betyde stort tab i din konvertering.

 

Tags: , ,

No comments yet.

Skriv et svar