Hvad er forskellen på Imap og POP e-mail opsætning

Når man skifter webhost, skifter man også mailserver.

I forbindelse med et skift til en ny webhosting udbyder, er der nok mange af jer der har været igennem mail opsætnings “helvedet” og derfor også været i tvivl om hvilken opsætning du skal vælge, POP eller Imap. Hvis ikke, så kan du også blive klogere ved at læse med her, da jeg vil gennemgå den store forskel på de to opsætnings muligheder.

POP E-mail opsætning

Med en POP opsætsning foretager dit mail program, som eksempelvis kan være Outlook et “rip” af serveren. Det vil sige at når du klikker på knappen for at tjekke om der er kommet nye emails eller programmet selv tjekker, så kigger dit e-mail program på mailserveren og hvis der er kommet en ny mail, så downloader den hele mailen ned i dit program, den efterlader altså ikke mailen på serveren, men “stjæler” mailen fra serveren.

Det betyder at, har du den samme e-mail adresse sat op på flere enheder, som eksempelvis computer, Ipad og telefon, så vil mailen bleve hentet ned på den enhed du tjekker din mail fra og du vil ikke kunne hente den samme mail ned på en af de andre enheder da POP opsætsningen “stjæler” mailen fra serveren.

Imap E-mail opsætsning

Med en Imap opsætsning fortager dit mail program en synkronisering af din mailserver. Det betyder at den “stjæler” ikke mailen fra serveren, men laver blot en kopi af mailen på serveren. Det betyder at når du klikker på knappen for at dit mail program skal tjekke for nye emails, eller dit mail program selv gør det, så kigger dit mail program på serveren, og hvis der er kommet en ny email, så kopiere den mailen ned på din computer.

Imap opsætsning er derfor en fordel hvis man gerne vil tjekke sin mail på flere enheder da dine emails ikke forsvinder fra serveren. Har du lige tjekket mail fra din computer og senere tjekker fra din mobil, vil den synkronisere og se de samme mails som på computeren. Den vil endda se om du har læst den, således du ikke bliver forvirret.

Vi anbefaler derfor altid at man benytter sig af Imap opsætsning.

Tags: ,

No comments yet.

Skriv et svar