Opnå en hurtigere hjemmeside med server cache

Har du aldrig hørt om server cache? Så læs med her

De fleste hjemmeside systemer og webshop systemer idag har en funktion der gør det muligt at aktivere cache. En hjemmeside eller webshop er oftest statisk i en lang periode til du opdatere siden. Det betyder at der ikke bliver lavet nogen ændringer på siden. Ved at aktivere cache, sørger du for at alle dem der besøger din hjemmeside, downloader de fleste elementer af hjemmesiden og gemmer dem lokalt i deres browser. Således at billeder, tekst, knapper og meget mere faktisk ligger gemt på din computer.

Hvilken fordel er der ved server cache?

Fordelen er at nå dine kunder først har besøgt din hjemmeside én gang, så har de “Cachet” din hjemmeside. Det betyder at alle efterfølgende gange de besøger den, skal de ikke loade hele siden igen, alle elementer ligger nemlig lokalt og de kan derfor åbne hjemmeside meget hurtigere end de normal ville kunne. Det giver dine brugere eller besøgende en fornemmelse af at din hjemmeside loader vildt hurtigt.

Hvordan slår jeg cache til ?

Det er meget forskelligt alt efter hvilket system du har bygget din hjemmeside på, men de fleste at et indstillingsområde hvor der enten står cache eller måske ydelse eller performance. Nogle systemer kræver et plugin som eksempelvis WordPress, her anbefaler vi at man bruger det plugin der hedder WP Super Cache som er et plugin der gør det nemt for dig at slå cache til og fra, samt giver de mere avanceret brugere mulighed for at lave nogle mere unikke indstillinger for deres cache.

I webshop systemet Prestashop er der eksempelvis et område under indstillinger der hedder “Ydelse” eller “Performance” på engelsk, som giver dig mulighed for at aktivere cache som en implementeret del af Prestashop systemet.

Der er også mange hosting udbydere har server cache du kan slå til og fra som kan gøre din hjemmeside ekstra hurtig.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar