Sådan får du SSL på dit domæne

Hvad er SSL ?

SSL er en krypteret forbindelse til din server, så gør siden meget mere sikker at opholde sig på og specielt at handle på. Den sikre dine gæster mod hack angreb, Kreditkort angreb og meget mere. Ydermere sørger den også for at din hjemmeside bliver sværer at hacke, hvilket sikre dig mod hack-angreb på selve din hjemmeside eller webshop.

 

Hvordan får jeg SSL ?

Du ska først sikre dig at din nuværende webhosting udbyder kan administrerer SSL og spørg dem gerne til råds, hvilke de anbefaler, da ikke alle kan køre på alle servere. Hvis du har sikret dig det, skal du tage stilling til hvilken type du ønsker, hvor meget du vil betale for det osv.

Vi anbefaler at du benytter siden namecheap.com til at søge og finde det SSL certifikat der passer til dit behov.

Se listen over SSL certifikater her

Når du har besluttet dig for hvilket certifikat du ønsker at gøre brug af, begynder en process der kan variere alt efter hvilket SSL certifikat du har valgt. I de fleste tilfælde vil der være nogle verificeringer løbene som for hver gang vil udløse nye led i kæden.

Oftest vil processen være:

  1. Private nøgler (NØGLE)
  2. Signeringsanmodninger for certifikat (CSR)
  3. Certifikater (CRT)

Disse 3 koder kan du enten indsætte via dit kontrolpanel der hvor du er hosted eller sende dem til supporten der hvor du er hosted og så hjælper de dig med det.

Bemærk, de 3 koder kommer ikke på én gang, men løbene som du kommer længere i processen. Så snart du har påbegyndt registreringen af dit SSL certifikat begynder du at modtage mails, der som regel beskriver ret godt hvad næste “step” er for at komme videre. Som du komme igennem alle de steps der er, vil du stille og roligt begynde at modtage ovenstående koder, sæt dem ind på dit kontrolpanel som du modtager dem.

Når hele processen er overstået så er du godkendt og burde køre med SSL.

 

Jeg har gjort det hele, men det virker ikke ?

Der kan være mange grunde, men én af de hyppigste er at du mangler at skifte alle links, alt indhold, billeder osv. til at kalde den rigtige url, altså med https istedet http. Har du eksempelvis et link på din hjemmeside der lavet før du fik SSL, så har linket ikke https foran men kun http, hvis det er tilfældet, så kommer dit certifikat ikke frem i adresse linjen. Det samme gælder alle dine billeder på siden, de kalder en eller anden form for database, hvor den henter billeder, eksempelvis http://wiiva.dk/wp-content/uploads/2015/07/meebox_logo.jpg, alle disse skal også skiftes til https.

I nogle tilfælde bliver du nødt til manuelt at gå hele din side igennem for dette og rette det til, men der findes også nemme løsninger for de større systemer så som WordPress eller Prestashop. Disse systemer har nogle “Force ssl” funktioner der altså tvinger hele hjemmeside systemet til at skifte til https.

I andre tilfælde kan du måske få din udvikler til at hjælpe med at udvikle et lille script der kan gøre det sammen, hvis du ikke lige bruger WordPress eller Prestashop.

Tags: , ,

No comments yet.

Skriv et svar