Test hvor mange du deler server med

Man kan faktisk tjekke om en server er overbelastet inden man køber sit webhotel.

Man kan lave noget der hedder en “IP Look-up”. Det betyder at man finder frem til IP adressen på den server man gerne vil hostes hos eller er hosted hos og derefter laver men det man kalder en “Reverse IP Look-up”. Dvs. at man pinger sin IP den anden vej for at se hvor mange hjemmesider der ligger på serveren.

Her er en lille guide til hvordan du gør.

Tryk på Windows tasten på dit tastetur og klik på “r”. Der kommer nu kan boks frem der hedder “Kør” som anvist nedenfor, skriv “cmd i boksen og tryk “enter” eller “kør”.

Kør

 

 

Du skal nu pinge det domæne som er hosted der hvor du vil tjekke serveren. Vi tester med wiiva.dk og skriver derfor “ping wiiva.dk” som anvist nedenfor. Når du efterfølgende trykker enter vil den vise dig IP adressen på serveren hvor domænet er hosted.

 

ping

 

 

For at færdiggøre din “Reverse IP Look-up” kan du nu gå til en side om yougetsignal.com og lave en test ved at taste IP adressen ind. Start test her

Når du har tastet din IP ind og trykket “Check” vil du få en liste der ligner den nedenfor over alle de hjemmesider der er hosted på den samme server.

 

reverse

 

I dette tilfælde deler wiiva.dk server med 38 andre hjemmesider, hvilket er rigtig godt. Der findes ikke nogen regel om hvor mange der må være, men det er klart jo flere, jo mere belastet er en server også.

Jeg selv har en regel der siger maks 200 løsninger på én server. Men du kan sagtens finde udbydere som har op mod 2500 løsninger kørende på én server og det resultere i en meget ustabil server.

Vi håber i fik noget ud af vores indlæg om hvordan i tester en servers belastning.

 

Tags: , ,

No comments yet.

Skriv et svar